Online Marketing

Online marketing gaat over het via internet bereiken van jouw doelgroep. Vrijwel geen bedrijf of organisatie kan in deze tijd zonder een goede online zichtbaarheid. Het vak van online marketing is continu in beweging. Komend jaar zijn er een aantal trends in online marketing waar ieder bedrijf wat mij betreft rekening mee moet houden.

Bermida zet de 5 belangrijkste trends voor 2015 op een rijtje:

Online marketingtrends voor 2015

 1. Content marketing

  Ieder bedrijf moet hun verhaal online vertellen. Alle vragen waar potentiële klanten mee zitten moeten beantwoord worden. Consumenten zijn er aan gewend dat informatie op internet gratis beschikbaar is. Zorg dat ze jouw verhaal vinden. Publiceer blog artikelen, infographics, afbeeldingen, video’s en presentaties. Maak deze publicaties zo goed, dat je publiek je als ‘’thought leader’’ gaat zien en je informatie deelt met hun vrienden en kennissen

 2. Mobiel

  Bijna de helft van al het online verkeer in Nederland ontstaat op dit moment door het gebruik van smart Phones en tablets. Deze verandering is razendsnel gegaan en zal de komende tijd nog verder doorzetten. Zorg dat jouw site geschikt is om ook mobiele bezoekers goed te bedienen.

 3. Kwaliteit

  Consumenten worden dagelijks overladen door informatie. Zorg ervoor dat jouw informatie waardevol is. Slimme marketeers zijn in 2015 niet op zoek naar steeds meer likes, volgers en inschrijvers van de nieuwsbrief. Ze richten zich op een doelgroep die oprecht geïnteresseerd is in wat jouw organisatie doet. Die jouw informatie lezen, beoordelen en verspreiden. Dat lukt alleen met kwaliteit.

 4. Video Marketing

  Video en videoreclame zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Op moderne, ‘’connected’’ televisies kun je Youtube filmpjes kijken en steeds meer mensen bekijken televisie (en reclame) op hun smart Phone of tablet. Bedenk wat online video voor jouw organisatie kan betekenen en zet deze in als onderdeel van je content mix.

 5. Email Marketing

  Email marketing is flink aan het veranderen. Meer dan de helft van de nieuwsbrieven wordt gelezen op een mobiel apparaat. Zorg ervoor dat jouw nieuwsbrieven qua inhoud, timing van verzending en opmaak ook op een smart Phone of tablet hun rendement hebben.

Bermida helpt je verder

Ik heb ruime ervaring in het organiseren van online marketing voor grote en kleine organisaties. Ik ben thuis in de nieuwste ontwikkelingen en pas deze dagelijks toe.  In een vrijblijvend gesprek bespreek ik graag de aanpak die ervoor zorgt dat jouw organisatie effectief aan de gang gaat met online marketing.

Bel: 06-45058933
Mail: berry@bermida.nl